Waarom houten voorgevels goed zijn voor het milieu

Houten voorgevels zijn een uitstekende keuze voor het milieu. Ze worden gemaakt van een natuurlijk en hernieuwbaar materiaal. Zo begrijp je dat ze een veel kleinere ecologische voetafdruk hebben dan voorgevels gemaakt van niet-hernieuwbare materialen zoals kunststof of metaal. Hout heeft ook het unieke vermogen om CO2 op te slaan gedurende zijn levensduur. Het draagt bij aan de vermindering van broeikasgassen in de atmosfeer. Een ander belangrijk aspect is dat houten voorgevels vaak gemaakt worden van circulair hout. Dit is hout dat afkomstig is uit bronnen waarbij rekening wordt gehouden met het behoud van bossen en biodiversiteit. Door te kiezen voor houten voorgevels, draag je bij aan een duurzame en milieuvriendelijke bouwsector.

 

De duurzaamheid van houten voorgevels

De duurzaamheid van houten voorgevels gaat verder dan alleen het milieuaspect. Hout is een zeer stevig en duurzaam materiaal dat, mits goed onderhouden, decennialang mee kan gaan. Daarom is het een uitstekende investering op lange termijn. Het gebruik van circulair hout verhoogt deze duurzaamheid nog verder. Circulair hout is hout dat op een verantwoorde manier is verkregen en verwerkt. Vandaar dat het gebruik ervan geen negatieve invloed heeft op de natuurlijke hulpbronnen. Het gebruik van dit soort hout in voorgevels zorgt ervoor dat je huis niet alleen nu, maar ook in de toekomst, milieuvriendelijk blijft.

 

Wat circulair hout nou precies is

Circulair hout is een term die steeds vaker voorkomt in de bouwsector. Het verwijst naar hout dat wordt gebruikt in de circulaire economie. Het is een economisch systeem dat gericht is op het maximaliseren van het hergebruik van materialen en het minimaliseren van afval. Circulair hout komt van bomen die op een duurzame manier zijn gekapt. Het houdt in dat voor elke gekapte boom een nieuwe boom wordt geplant. Hierdoor blijft het bos in stand en wordt de biodiversiteit beschermd. Het gebruik van circulair hout zorgt ervoor dat je bijdraagt aan een gesloten kringloop. Daar kun je van uitgaan dat het gaat om materialen die worden hergebruikt en gerecycled, in plaats van weggegooid. Dit maakt circulair hout een zeer milieuvriendelijke keuze voor iedereen die zijn huis wil verduurzamen.

https://www.vandenberghardhout.com/nl/circulair-hout/
Scroll naar boven